Bosloft Fresco | Vivisectie van een kunstwerk
17127
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-17127,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

december, 2015

16dec19:4521:45Vivisectie van een kunstwerkkunstenaar Har van der Put | koffie & wijn & antipasto

Tijd

(Wednesday) 19:45 - 21:45

Locatie

Bosloft Fresco

Heeseind 21a Nuland

Details

In de komende wintermaanden worden op 3 woensdagen 16 december, 13 januari en 10 februari onder leiding van Margriet Kemper drie bijeenkomsten georganiseerd met als titel:

Vivisectie¹ van een kunstwerk

Op 16 december staat de kunst van Har van der Put centraal.

drie kunstwerken, een gesprek, zes tot twaalf deelnemers

vivisectie foto 1

Voor kijken naar een kunstwerk is niet veel nodig: ogen open en de blik richten. Om ervan te genieten is ‘gevoel’ vaak al voldoende. Een kunstwerk mooi of goed vinden hoeft niet per se beredeneerd te worden. Het lelijk vinden van een kunstwerk overigens ook niet. Het slecht vinden zonder motieven is al te gemakkelijk. In gesprek gaan met een ander erover vraagt zeker meer. De schrijver Jeannette Winterson formuleerde het eens zo: de vraag is niet ‘Wat heeft het kunstwerk mij te zeggen’, maar ‘Wat heb ik het kunstwerk te zeggen’.

Zorgvuldig kijken, de tijd nemen, hardop denken, delen met anderen, luisteren, stilstaan bij eigen en andermans (voor)oordelen, daar gaan deze gesprekken over. Wie de behoefte voelt eens een keer écht te kijken naar een kunstwerk, erover na te denken en met anderen erover te spreken, voor hen is deze avond bedoeld. Voor muziek, literatuur en beeldende kunst – voor bijna alles eigenlijk – geldt dat kennis, ervaring en vertrouwdheid voor meer plezier en betekenis kunnen zorgen. Kennis van kunst vooraf is dus geen voorwaarde om deel te nemen.

Drie kunstwerken en hun maker zijn aanwezig. Het bijzondere is dat deze de eerste helft van de avond alleen mag luisteren. Daarna doet hij of zij volledig mee. Margriet Kemper zal drie bijzondere kunstenaars selecteren en werk van zeer uiteenlopende aard tonen. Laat u vooral verrassen! Juist in een ontmoeting met onbekende kunstwerken worden oog en geest uitgedaagd. Of u het werk bij voorbaat al mooi vindt (of lelijk) is niet echt van belang.

¹ Ieder kunstwerk verandert door de ogen van de kijker: dan moet het wel leven!

Margriet Kemper (Bandung, 1951) begeleidt deze bijeenkomsten.

Zij ontwikkelde haar kunstenaarschap in diverse richtingen. Tot vorig studiejaar was zij docent aan AKV/St.Joost en in 2012 de hoofdcurator van ‘Point de Vue – 200 jaar kunstacademie ‘s-Hertogenbosch’. In de afgelopen tien jaar was zij verantwoordelijk voor vele tentoonstellingen en projecten op het gebied van kunst en land(schap). Samen met haar echtgenoot Gerard Pels begon zij in 2007 Uitgeverij Pels & Kemper, die op kleine schaal boeken uitbrengt op het gebied van kunst, cultuur en culinair. In december van dit jaar verschijnt ‘Eeenenveertig brieven van de jonge kunstenaar’. Met HW. Werther maakt zij sinds dit jaar korte, lichtvoetige videofilmpjes onder de naam ‘La & Mo Teachings’, te vinden op Youtube. In haar blog ‘De vos op maandag’ schrijft zij over literatuur, cultuur en het leven.

d a t u m s | k o s t e n | a a n m e l d e n

De bijeenkomsten zijn op woensdag 16 december, woensdag 13 januari en woensdag 10 februari.
Tijd 19:45 – 21:45.
Kosten van één bijeenkomst is €17,50, voor drie bijeenkomsten €45, inclusief koffie of thee en een drankje.
Aanmelden kan via de mail (info@bosloftfresco.nl).
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst.
Je betaling kun je overmaken op rekeningnummer NL18RABO 0115746048 t.n.v. Augusto BV,
o.v.v. Bosloft Fresco, het aantal personen en de datum of datums van het evenement.
Graag ontvangen we je betaling een week voordat het evenement plaatsvindt.
Het is ook mogelijk om contant te betalen bij aankomst.

b o s l o f t f r e s c o
info@bosloftfresco.nl
www.bosloftfresco.nl
Guus Leufkens & Yvonne Van Vliet
Heeseind 21a, 5392 PD Nuland (omgeving Rosmalen)
De locatie is niet te bereiken met openbaar vervoer.
06-46446121

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X