Bosloft Fresco | op weg naar het binnenste | schubert en liszt
17227
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-17227,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

september, 2019

28sep17:0019:00op weg naar het binnenste | schubert en lisztdoor Camiel Boomsma (piano) | aansluitend buffet van antipasti

Tijd

(Saturday) 17:00 - 19:00

Details

c a m i e l  b o o m s m a   |   p i a n o  

Op zoek naar het allerbinnenste

s c h u b e r t  |  l i s z t 

Buongiorno tutti,

Zaterdag 28 september as speelt speelt Camiel Boomsma zijn nieuwe programma met als titel ‘Op zoek naar het allerbinnenste‘. Camiel aan het woord hierover:

‘Het leven van een musicus staat in mijn ogen volledig in het teken van de zoektocht naar de binnenkant van muziek, daar waar zich de essentie van een stuk bevindt. Zo wil ik u, mijn publiek aanspreken en in vervoering brengen. Ik zie mezelf als de brug van componist naar luisteraar. Doordringen tot de kern van een werk is een geweldig mooi proces. Het vraagt om geduld en inzicht. Het is meer dan enkel de geschreven noten. Met dit programma wil ik weer een stapje dichter bij die kern komen.’

s c h u b e r t  |  4  i m p r o m p t u s 

De 1e Impromptu combineert noodlottigheid met momenten van verlichting. Eén motief wordt door het hele stuk heen herhaald als een echo. Die echo verandert niet maar wordt voor de luisteraar steeds intenser, tot alles zich aan het slot ontspant. Uit No 2 spreekt levensenergie. Blijdschap in Schuberts muziek gaat altijd gepaard met een bepaalde discretie. Schubert is nooit wars van mysterie. Met No.3 en 4 graaft Schubert diep. Binnen het gehele piano repertoire hoogtepunten van expressie. No 3 is in feite een lied zonder woorden. Weemoed, melancholie, troost, berusting; het stuk voelt als een warme omhelzing. No 4 verklankt de bities van een gevoelige ziel. Ook in deze laatste Impromptu kiest Schubert voor een dialoog tussen melancholie en levensenergie.

l i s z t  | l i e b e s t r a u m  |  a u b o r d  d ’ u n e  s o u r c e  |  2  e t u d e s  d ’ e x e c u t i o n  t r a n s c e n d a n t e

In Liszt’s muziek klinkt een enorm universele uitdrukkingkracht.  Hij weet alles in klank om te zetten. Of het nu water, sneeuw of  een epische vertelling is. Liebestraum (1850), geïnsprireerd door het gedicht ‘O lieb, so lang du lieben kanst’ , laat Liszt zich van zijn meest romantische kant zien. In Au bord d’une Source uit Années de Pélérinage is dat een bepaalde gevoeligheid en transparantie. Alfred Corto gebruikte ooit de woorden liquid poetry.  Liszts grootste uitbarstingen van creativiteit zijn de twee Etudes d’execution transcendante die dit programma afsluiten. Etude No 12, Chasse Neige, is de zoektocht naar een bepaalde visuele impressie. Alsof je, omringd door een winterlandschap, talloze sneeuwvlokken langzaam naar beneden ziet dwarrelen. Helder en wazig tegelijk.

Etude no 10, Appassionata, vraagt van de pianist een open houding. Het is ongeremde passie. Dit werk beweegt, maat voor maat, van grote jubelstemming naar fases van grote wanhoop. Volledig onvoorspelbaar. Dit is het ultieme romantische gebaar.

c a m i e l  b o o m s m a  (1990)

Camiel Boomsma vergaart bekendheid door het spelen van een eigenzinnig repertoire. De pers: “Boomsma benadrukt de puurheid en diepgang van deze muziek, die plotseling veel dichter bij Mozart of Beethoven komt te staan. Schitterend!” – Luister magazine over CD met pianomuziek van Wagner. ‘Considered Holland’s most outstanding piano talent” – Schloss Elmau. ”He can compete in depth with pianists such as Radu Lupu and Maria Joao Pires” – De Nieuwe Muze

Boomsma speelde reeds in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Muziekcentrum in Enschede en was te gast bij verschillende festivals. Verschillende (live)opnames worden regelmatig uitgezonden door o.a. Radio 4, FranceMusique, hr2 Kultur, Classic FM en Concertzender. Ook was hij  te gast bij live programma’s zoals AVRO spiegelzaal in het Concertgebouw.

Dit seizoen maakt hij op talloze plekken zijn debuut. Zo zal hij recitals spelen in London en Bayreuth en ging hij op tournee door China in mei 2017. Ook zal hij duo recitals gaan spelen met de gerenommeerde pianist Severin von Eckardstein.

In 2013 ontving Boomsma een prestigieus stipendium van de Richard Wagner Stipendienstiftung. In datzelfde jaar kwam zijn, door nationale en internationale pers zeer positief ontvangen, debuut CD uit met een samenstelling van piano transcripties van het werk van Wagner bij EtceteraRecords. “Hij tekent de stemming vanaf de eerste noot uit” – De Volkskrant. Zijn in 2016 verschenen 2e CD ”Porazzi” kreeg eveneens goede recensies van o.a. Trouw, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Classica, Pianist magazine en Luister magazine.

Over zijn laatste cd ‘Musings’ met muziek van Chopin en Schubert werd geschreven: ‘Iedere harmonische wending, subtiel of volkomen onverwacht, wordt door Boomsma op natuurlijke wijze benadrukt. Hierdoor wordt de luisteraar telkens weer verrast door een nieuwe kleur, nu eens statig dan weer breekbaar en intiem. Door deze kleurveranderingen komt de muziek tot leven en wordt de luisteraar voortdurend betrokken bij het verhaal.’

www.camielboomsma.com

c o n c e r t  &  a n t i p a s t i

Op 28 september van 17:00-19:00 vindt het concert met antipasti plaats.  Van 17:00-18:00 speelt Camiel Boomsma Schubert en Liszt.  Vanaf 18:00 start de antipasti. Kok van de antipasti is Yvonne van Vliet.

Prijs €  26,50 (verhoogd ivm btw-wijziging | inclusief buffet van antipasti en wijn

a a n m e l d e n

Aanmelden voor het concert kan via de mail (info@bosloftfresco.nl).

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Je betaling kun je overmaken op rekeningnummer NL37 KNAB 0256 9537 91  t.n.v. Augusto BV, o.v.v. Bosloft Fresco, je naam, het aantal personen en de datum van het evenement. Graag ontvangen we je betaling uiterlijk 3 weken voordat het evenement plaatsvindt. Bij annulering 2 weken voor het evenement vindt restitutie plaats.

b o s l o f t  F r e s c o

info@bosloftfresco.nl

www.bosloftfresco.nl

Guus Leufkens & Yvonne Van Vliet

Heeseind 21a, 5392 PD Nuland (omgeving Rosmalen)

06-46446121

De locatie is niet te bereiken met openbaar vervoer.

A g e n d a  

Voor meer informatie: zie www.bosloftfresco.nl/agenda

15 sep  2019  11:00-13:00 zit- en loopmeditatie incl. vegetarische lunch

28 sep  2019  17:00-19:00 concert & antipasti | op weg naar het allerbinneste | pianorecital | camiel boomsma (www.camielboomsma.com) | schubert | liszt.

24 nov  2019   11:00-13:00 zit- en loopmeditatie incl. vegetarische lunch

21 mrt  2020   17:00-19:00 concert & antipasti  | bach’s verjaardag | pianorecital | arielle vernède | bach | ravel

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X