Bosloft Fresco | Goldbergvariaties J.S.Bach
16982
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-16982,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

november, 2015

28nov17:0019:00Goldbergvariaties J.S.Bachdoor Hannes Adriaens | aansluitend antipasti

Tijd

(Saturday) 17:00 - 19:00

Details

Goldbergvariaties van J.S. Bach door Hannes Adriaens
Kosten: € 22 per persoon inclusief antipasti & wijn
Maximum aantal plaatsen: 30
foto hannes 1 klein
g o l d b e r g v a r i a t i e s
Golbergvariaties van Bach is één van die muziekstukken die je je hele leven meeneemt, uit één stuk hout gesneden, een stuk voor alle seizoenen en stemmingen.
Het begint met een eenvoudige Aria (gebruikt in speelfilms zoals The English Patient en The Silence of The Lambs) gevolgd door een rijkdom aan variaties, soms snel en dynamisch dan weer verstild. En het eindigt met dezelfde Aria. Oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel maar tegenwoordig ook in allerlei bewerkingen te horen.Bach schreef de Goldbergvariaties (BWV 988) in 1741 op aandringen van de gezant van Rusland in Saksen, graaf Herman Carl van Keyserlingk.Deze had een jonge klavecinist in dienst, Johann Gottlieb Goldberg. Als de graaf last had van slapeloosheid, liet hij Goldberg een paar van de variaties spelen. Zo groot was de dankbaarheid van graaf Keyserlingk over de kwaliteit van de compositie, dat hij Bach een gouden beker schonk, gevuld met honderd Louis d’Or.

h a n n e s   a d r i a e n s
Hannes Adriaens studeerde aan de Robert Schumann-Hochschule te Düsseldorf, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, het Conservatorium van Utrecht en het Lemmensinstituut te Leuven bij onder meer Paolo Giacometti, Jozef de Beenhouwer en Georg Friedrich Schenk. Hij volgde een opleiding liedbegeleiding bij Lucienne van Dijck en masterclasses bij Udo Reinemann. Hij behaalde verschillende prijzen op wedstrijden zoals de 1ste prijs in het concours ‘Dexia Axion Classics’. Hannes verzorgt regelmatig concerten in binnen- en buitenland, zowel als solist als in kamermuziekverband. Recentelijk oogstte hij goede kritiek met zijn uitvoering van de Goldbergvariaties van Bach en de sonate D.960 van Schubert. Voor meer informatie over deze pianist: www.hannesadriaens.be

c o n c e r t & a n t i p a s t i
Enkele malen per jaar organiseert Bosloft Fresco een intiem concert voor maximaal 25 personen. Tijdens deze concerten treden professionele musici op. De optredens duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met een glas wijn een een buffet van antipasti.
Meer informatie over Bosloft Fresco, concerten, tafelen, mediteren in het Brabantse Landschap; zie www.bosloftfresco.nl en bijlage.

k o s t e n & a a n m e l d e n
Kosten van het concert op 28 november (inclusief buffet van antipasti en wijn): € 22 p.p.
Aanmelden kan via de mail (info@bosloftfresco.nl).
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst.
Je betaling kun je overmaken op rekeningnummer NL18RABO 0115746048 t.n.v. Augusto BV,
o.v.v. Bosloft Fresco, het aantal personen en de datum van het evenement.
Graag ontvangen we je betaling een week voordat het evenement plaatsvindt.
Het is ook mogelijk om contant te betalen bij aankomst.

b o s l o f t f r e s c o
info@bosloftfresco.nl
www.bosloftfresco.nl

Guus Leufkens & Yvonne Van Vliet
Heeseind 21a, 5392 PD Nuland (omgeving Rosmalen)
06-46446121

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X