Bosloft Fresco | Cellosuites van J.S. Bach
17167
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-17167,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

september, 2016

17sep17:0019:00Cellosuites van J.S. Bachdoor Joachim Eijlander | aansluitend buffet van antipasti

Tijd

(Saturday) 17:00 - 19:00

Details

joachimeijlander

c e l l o s u i t e s  j . s . b a c h

De Zes suites voor onbegeleide cello, zijn zes verwante en gelijkaardig gestructureerde instrumentele muziekstukken van de hand van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. Zij worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello.  De suites worden gekenmerkt door een grote variëteit aan speeltechnieken, een grote emotionele lading en interactie tussen de stemmen. De intimiteit van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de geliefde werken van Bach worden gerekend. Er staan vrijwel geen spelaanwijzingen in de muziek, dus is de wijze van uitvoeren sterk afhankelijk van de interpretatie van de artiest. Een objectief oordeel hierover is niet mogelijk.

j o a c h i m   e i j l a n d e r

De veelzijdige musicus en cellist Joachim Eijlander speelde samen met onder anderen het Borodin quartet, Bennewitz quartet, Lisa Larsson, Giles Apap, Charles-André Linale, Ferdinand Erblich, Stefan Metz, Zuill Bailey, Nino Gvetadze, Paolo Giacometti, Inon Barnatan en Karl Leister. Joachim werkte samen met de componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen, Joey Roukens.

Joachim speelt op een cello van Gaetano Chiocchi (Padua 1870) en met een strijkstok van Nikolaus Kittel (St.Petersburg 1860), hem tot zijn grote dank ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Vijftien jaar was Joachim Eijlander, cellist en medeoprichter van het Rubens Quartet, een gedreven kwartetspeler, die ondertussen droomde van de Cellosuites van Bach. Nu is er zijn eerste solo-cd met drie van de zes suites, en de tweede is op komst. Het idee ze op te nemen heeft lang moeten rijpen. Het was een pad vol ontdekkingen.

Grammaphone-recensie:

‘It is pleasing, therefore, that Joachim Eijlander’s approach is audibly apparent in every bar of his first volume of the Suites: the tempi are measured, if uncontroversial, the performances are meticulous in their tuning. Those features, and the unassuming personality of Eijlander’s playing, are the greatest strengths of this disc, and there is also more grace to the dance here than is often to be found in modern recordings.’

Definitief programma in Bosloft Fresco wordt later bekend gemaakt.

www.joachimeijlander.com

c o n c e r t & a n t i p a s t i
Enkele malen per jaar organiseert Bosloft Fresco een intiem concert voor maximaal 25 personen. Tijdens deze concerten treden professionele musici op. De optredens duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met een glas wijn een een buffet van antipasti.

k o s t e n & a a n m e l d e n
Kosten van het concert op 17 september (inclusief buffet van antipasti en wijn): € 22,00 p.p.
Aanmelden kan via de mail (info@bosloftfresco.nl).
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst.
Je betaling kun je overmaken op rekeningnummer NL18RABO 0115746048 t.n.v. Augusto BV,
o.v.v. Bosloft Fresco, het aantal personen en de datum van het evenement.
Graag ontvangen we je betaling een week voordat het evenement plaatsvindt.

b o s l o f t  f r e s c o
info@bosloftfresco.nl
www.bosloftfresco.nl

Guus Leufkens & Yvonne Van Vliet
Heeseind 21a, 5392 PD Nuland (omgeving Rosmalen)
06-46446121
De locatie is niet te bereiken met openbaar vervoer.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X