Bosloft Fresco | Concerten
16847
page-template-default,page,page-id-16847,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Concerten

Enkele malen per jaar organiseren wij een intiem concert voor maximaal 30 personen. Tijdens deze concerten treden professionele musici op, die met name klassieke muziek ten gehore brengen. De optredens duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met een glas wijn met een buffet van huisgemaakte antipasti.

 

Tijd: 17.00 – 19.00 uur

Recensies van afgelopen concerten

Hannes Adriaens speelde de Golbergvariaties van Bach in Nuland.

image-5487730

28/10 NULAND – Ans van den Bosch – Brabants dagblad

 

Een bijzondere belevenis was het bijwonen van het pianoconcert voor een kleine groep personen bij Bosloft Fresco in Nuland, gelegen in het natuurgebied de Karreput. Op de intieme sfeervolle locatie aan het Heeseind in Nuland speelde pianist Hannes Adriaens zaterdagavond de Golbergvariaties van Bach.

Allereerst een aria gevolgd door 30 variaties met af en toe een canon. En het eindigde met dezelfde aria. De Goldbergvariaties, al 275 jaar oud, waren oorspronkelijk bedoeld voor klavecimbel, geeft gastheer Guus Leufkens aan. “In die tijd werden ze nooit gespeeld, dat gebeurde pas veel later zoals dat met meerdere muziekstukken het geval was.”


Opleiding

Hannes Adriaens studeerde aan de Robert Schumann-Hochschule te Düsseldorf, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, het Conservatorium van Utrecht en het Lemmensinstituut te Leuven bij onder meer Paolo Giacometti, Jozef de Beenhouwer en Georg Friedrich Schenk. Hij volgde een opleiding liedbegeleiding bij Lucienne van Dijck en masterclasses bij Udo Reinemann. Hij behaalde verschillende prijzen op wedstrijden zoals de eerste prijs in het concours ‘Dexia Axion Classics’. Hannes verzorgt regelmatig concerten in binnen- en buitenland, zowel als solist als met orkest. Hij musiceert ook graag in kleine kring zoals deze dag in Nuland. “Je speelt dan echt tussen de mensen”, aldus de pianist. Zijn pianospel was levendig, speels en zijn publiek was zeer aandachtig.

De volgende bijeenkomst in Bosloft Fresco is op woensdag 16 december met een gesprek over 3 kunstwerken onder leiding van Margriet Kemper.

Eric Schoones speelt Satie bij Bosloft Fresco in Nuland

image-5258189

20 september 2015 – Brabants dagblad

 

NULAND – Eric Schoones geeft op zaterdag 26 september een concert met muziek van Erik Satie in Nuland.

Het concert vindt plaats bij Bosloft Fresco waar veel bijeenkomsten worden gehouden op het gebied van cultuur en bezinning. De muziek van Satie past goed bij deze locatie. Schoones speelt ook enkele quatre-mains stukken met Myrthe van den Bogaert. Het concert begint om 17.00 uur en na afloop zijn er hapjes en een glas wijn. Er is plaats voor maximaal 30 personen en kaarten kosten 22 euro.

X